Weingut Martin Nigl

Ivan Salopek

Wachau je prvi susjed Kremstala, a vi provjerite zašto vinarija Nigl stoji ravnopravno uz bok svojim cijenjenim susjedima

Share:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vinogradi vinarije Nigl smješteni su na najboljim položajima austrijske regije Kremstal, između gradova Senftenberga i Kremsa, duboko u pitoresknoj dolini koju nadgleda planina Senftenberg. Obitelj se uzgojem grožđa bavi preko 200 godina, a 1985. Martin Nigl nagovorio je svoga oca da krenu samostalno i pokrenu vlastitu vinariju. Danas se vinogradi prostiru na 25 hektara, a rezultat su neka od ponajboljih austrijskih bijelih vina koja se odlikuju filigranskom preciznošću i finoćom.

Dvije sorte dominiraju – zeleni veltlinac i rizling, koji zauzimaju oko 80% ukupne površine vinograda. Uzgoj, njega te proizvodnja grožđa i vina, bazira se na strogim državnim programima zaštite i održivosti okoliša, u procesu se ne koriste umjetna sredstva, vina fermentiraju na vlastitim kvascima te se prakticiraju biodinamička načela.

*Wachau je prvi susjed Kremstala, a vi provjerite zašto vinarija Nigl stoji ravnopravno uz bok svojim cijenjenim susjedima.